S'identifier - S'inscrire - Contact

Avertissement

L'asbl EPURES continue son parcours comme association environnementale.
Vous pouvez la retrouver sur son site et sur sa page Facebook.
Nous laissons ce site ouvert comme archives particulièrement sur le dossier des nuisances aériennes.

Nuisances aériennes
Porter plainte

Quelques liens importants

BAC: trafic en temps réel (fiabilité des trajectoires 2 km)
Bac: trafic (fiabilité inconnue, trajectoire courte)
BAC: pistes en service
BAC: travaux en cours
BAC: déposer plainte 


CD&V-topman Schouppe pleit voor afschaffing nachtvluchten

Par Cherche l'info • Avions: actualité, bruit et pollution • Jeudi 17/05/2007 • 1 commentaire • Version imprimable

Mots-clés :

Source: De Morgen

 

Etienne Schouppe, partijsecretaris van , wil dat de nachtvluchten rond tegen het einde van de volgende federale legislatuur, in 2011 dus, tot nul worden herleid. Na het vertrek van DHL in 2008 moeten de nachtvluchten "structureel worden afgebouwd", zegt de voormalige topman van de NMBS, die nu een van de sterkste figuren binnen zijn partij is. "En het staat in de sterren geschreven dat de nachtvluchten op termijn helemaal zullen verdwijnen", voegt hij eraan toe. "We moeten ernaar streven om ze nog voor het einde van de legislatuur af te schaffen."

 

Niet alleen de doelstelling van Schouppe is opmerkelijk, ook de manier waarop hij ze wil bereiken baart opzien. Volgens de 'er moet de overheid opnieuw een meerderheid verwerven bij , de beheerder van de luchthaven. Nu heeft de Australische groep 70 procent van de aandelen in handen.

 

"Omdat de staat zijn meerderheid bij heeft verkocht, kun je nauwelijks nog inspelen op het vliegverkeer", zegt Schouppe. "Wel, de gevolgen voor de omwonenden zijn nefast geweest. Daarom moeten we de moed hebben om te bekijken of de aandeelhoudersstructuur opnieuw gewijzigd kan worden. Dat kost geld, dat weet ik, maar dat is dan een politieke keuze."

 

Luc Van den Bossche, voorzitter van de raad van bestuur van , noemt de plannen van Schouppe "totaal irrealistisch". "Weet Schouppe wel hoeveel het kost om weer een meerderheid te verwerven in ? Ik heb de indruk dat hij van een tweede NMBS wil maken waarbij de overheid de verliezen die de maatschappij maakt gewoon bijpast. Neen, ik heb veel respect voor Etienne, maar zijn oplossing slaat werkelijk nergens op. De problemen met de nachtvluchten zijn toch niet begonnen na de privatisering? Toen Isabelle Durant en Bert Anciaux minister waren en er óók constant problemen waren, was nog in handen van de overheid."

 

Ook in Schouppes idee om de nachtvluchten tot nul te herleiden, ziet Van den Bossche geen heil. Dat zal volgens de -voorzitter enkel leiden tot zware processen. " is verkocht onder bepaalde voorwaarden: wil Schouppe die zomaar in de wind slaan? Etienne heeft echt niet zijn beste dag: hij zou beter terugkeren naar zijn vorige job." (dm)


Commentaires

par Identité non publiée. le Jeudi 17/05/2007 à 17:15

Toch vreemd dat NIEMAND weet onder welke voorwaarden, terwijl het toch om overheidsgeld (dus het geld van ons allen) gaat. Nog vreemder dat GEEN ENKEL parlementslid dit contract heeft mogen zien, zelfs als ze erom vroegen.