S'identifier - S'inscrire - Contact

Avertissement

L'asbl EPURES continue son parcours comme association environnementale.
Vous pouvez la retrouver sur son site et sur sa page Facebook.
Nous laissons ce site ouvert comme archives particulièrement sur le dossier des nuisances aériennes.

Nuisances aériennes
Porter plainte

Quelques liens importants

BAC: trafic en temps réel (fiabilité des trajectoires 2 km)
Bac: trafic (fiabilité inconnue, trajectoire courte)
BAC: pistes en service
BAC: travaux en cours
BAC: déposer plainte 


Bruxelles-National: l'après 2008 selon Landuyt.

Par Cherche l'info • Avions: actualité, bruit et pollution • Vendredi 23/09/2005 • 1 commentaire • Version imprimable

Dans la note de Landuyt, on parlerait de l'abandon du plan de dispsersion après 2008 et de la limitation à 18.000 vols de nuit par an. Cet article du Standaard est à rapprocher du communiqué de presse de Zone S.

Minder nachtvluchten en minder spreiden BRUSSEL - Een kwart minder nachtvluchten en minder spreiden. Dat zijn twee opvallende suggesties die de federale minister van Mobiliteit, Renaat Landuyt, in een nota aan de Vlaamse en de Brusselse regering deed. Landuyt deed vorige week acht voorstellen om het geluidshinderprobleem rond de luchthaven van Zaventem aan te pakken. De nota werd tot dusver angstvallig geheim gehouden, alleen de eerste Brusselse kritiek op de voorstellen raakte bekend. De Standaard kon een versie van de nota inkijken.

Landuyt schetst een oplossing voor de periode 2008 tot 2020. Dat is na het vertrek van DHL op Zaventem. Als daarover een akkoord bestaat, kan over de tussenperiode gepraat worden.

De minister stelt voor het aantal nachtvluchten tot 18.000 te beperken. Vandaag mogen er 25.000 nachtelijke vliegbewegingen plaatsvinden op Zaventem.

Ook wordt het spreidingsplan verlaten en komt er zowel voor de dag als voor de nacht een schema met opstijgen op de twee parallelle banen, 25R en 25L. Om dat te realiseren zal die laatste piste, die vandaag bijna alleen voor landen gebruikt wordt, aangepast moeten worden. Vooral Zaventem zal in dit schema de hinder zien toenemen.

Over het aantal dagvluchten vermeldt de nota niets.

De onderhandelaars bogen zich gisteren over de voorstellen, die een aanzet tot een compromis moeten bieden. Tegen 5 oktober zou er een akkoord moeten zijn. (De Standaard) Wednesday, 21 September 2005


Commentaires

Lien croisé par Identité non publiée. le Samedi 24/09/2005 à 16:35

STOP AU SURVOL DE LA HULPE ET DU BRABANT WALLON (LES DERNIERES INFOS) : "de la limitation à 18.000 vols de nuit par an. http://tropdebruit.joueb.com/news/1067.shtml"